Rabu, 22 Julai 2009

Pelajar PASTI Terbukti Bagus

GOMBAK: Pelajar-pelajar Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTII) telah membuktikan kecemerlangan di dalam akademik apabila mombolot hadiah-hadiah utama di dalam acara CEPAT MEMBACA RUMI.

Di dalam acara tersebut, para pelajar PASTI berjaya menggondol kemenangan di di tempat pertama, kedua dan ketiga.

Acara anjuran Perpustakaan Daerah Gombak ini adalah sempena Program Gerakan Membaca bagi Daerah Gombak yang sedang berlansung.

Di dalam pertandingan tersebut, pelajar-pelajar PASTI menunjukkan kelancaran mereka membaca sekaligus menewaskan peserta-peserta daripada tadika-tadika lain di dalam daerah Gombak.

Penganjur program telah menjemput semua tadika di dalam daerah Gombak untuk menyertai pertandingan tersebut.

"Inilah hasil kesungguhan dan Itiqamah guru-guru PASTI dalam mendidik anak-anak. Jika diberi peluang, Insya Allah Pasti boleh memberikan persembahan yang terbaik kepada masyarakat" kata Sdra Azizul Abu Bakar, Timbalan Pengerusi PASTI Gombak yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS Gombak.

Menurut beliau juga, kesemua pelajar PASTI yang mengambil bahagian di dalam acara tersebut, berjaya teks yang diberikan oleh pengadil dengan lancar dan tidak teragak-agak jika dibandingkan dengan peserta-peserta lain.

Difahamkan, Tadika Kemas yang menjadi asuhan Umno tidak lansung menghantar wakil ke pertandingan sekaligus.

Mungkin mereka mengetahui sekiranya mereka menghantar pun peserta ke program tersebut, mereka tidak akan mampu bersaing dengan peserta-peserta PASTI.

Krew PemudaGombak.com Tahniah kepada para pelajar PASTI yang telah menggondol ketiga-tiga hadiah utama pertandingan tersebut. Juga tidak ketinggalan kepada para guru-guru PASTI yang selama ini tidak kenal erti putus asa untuk mendidik dan membimbing anak-anak PASTI sehingga ke peringkat ini.

Semoga ia membuka mata masyarakat tentang kualiti pelajar-pelajar PASTI yang selama ini jarang-jarang didedahkan.

Ia telah membuktikan kepada masyarakat bahawasanya selama ini PASTI mampu melahirkan generasi yang berkualiti dan berdaya saing dalam menghadapi masa hadapan yang penuh dengan pancaroba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan